Nytt om navn

BLIR SITTENDE: Sjef Forsvarsstaben viseadmiral Elisabeth Natvig blir sittende i stillingen til 1. desember 2022.

Elisabeth Natvig fortsetter som sjef for Forsvarsstaben

For ett år siden nådde Elisabeth Natvig pensjonsalder. Nå blir hun blir sittende som Sjef Forsvarsstaben i et år til.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

21. november fyller sjefen for Forsvarsstaben, Elisabeth Natvig, 61 år. Selv om pensjonsalderen i Forsvaret er 60 år, skal viseadmiralen sitte i stillingen til 1. desember 2022.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

– Elisabeth Natvig gjør en svært god jobb som sjef for Forsvarsstaben og min stedfortreder. Jeg er veldig glad for at hun er villig til å ta et år til og at jeg har fått godkjenning av Forsvarsdepartementet for dette, sier forsvarssjef Eirik Kristoffersen til Forsvarets forum.

Elisabeth Natvig forteller at noe av årsaken til at hun blir sittende er å å sørge for kontinuitet i forsvarsledelsen, i en periode med mye utskiftninger i lederstillinger.

– Jeg ble bedt om det, og synes at det er morsomt å bli spurt, sier Natvig til Forsvarets forum på kontoret sitt i Myntgata i Oslo.

I tillegg understreker hun sin egen kompetanse.

– Jeg har tidligere jobbet i Forsvarsdepartementet. Stillingen min er blant annet et bindeledd mellom departementet og Forsvaret. Vi skal utfordre hverandre. Så det handler både om kompetansedimensjonen og kontinuitet, sier Natvig.

«Forsvarets behov»

Da Natvig fylte 60 i fjor, var begrunnelsen for at hun fikk sitte utover pensjonsalder for å sikre god overlapp i skiftet av forsvarssjef. Det var bare noen måneder etter at Eirik Kristoffersen hadde tiltrådt som forsvarssjef.

VIL JOBBE: Selv om Elisabeth Natvig slutter i Forsvaret neste år, vil hun ikke slutte å jobbe.

«For viseadmiral Natvik ble det gitt forlengelse i stilling i 2020 og i 2021 på bakgrunn av Forsvarets behov», svarer Forsvarsdepartementet på spørsmål om hvorfor Natvig får sitte enda et år.

Natvig forteller at det fremover kommer til å bli spesielt fokus på styringsskifte.

– Vi skal gi sjefene i driftsenhetene større frihet til hvordan de skal løse oppgavene, sier hun.

Modernisering og effektivisering

I tillegg skal Natvig bruke det neste året på å jobbe med modernisering og effektivisering av Forsvaret, noe viseadmiralen ser frem til.

– Det er modernisering som er det morsomme, både innen det operative og det administrative. Å ta i bruk ny teknologi og å se hvilke muligheter teknologi kan gi. Det synes jeg er veldig spennende.

Hun trekker frem fornyelse av utstyr som eksempel.

– Det kan være at vi ikke skal bytte utgåtte fregatter med nye fregatter, eller ubåter med ubåter, men i stedet tar i bruk en større del autonome systemer. I beslutningsprosessene kan det handle om å bruke mer kunstig intelligens. Vi må hele tiden være på jakt etter informasjonsoverskudd, sier hun.

Når Natvig etter planen er ferdig i Forsvaret neste år, ser hun ikke for seg at hun vil slutte å jobbe. Men hva, vet hun ikke ennå.

– Jeg må ha en jobb, men jeg har fokus på ett sted om gangen. Jeg er ikke så veldig opptatt av hvilken jobb jeg skal ha etterpå akkurat nå.

Powered by Labrador CMS