Nyheter

NY ØVERSTKOMMANDERENDE: Michael Claesson er sjef for den svenske forsvarsstaben. I oktober blir han forfremmet til general, og tar over som forsvarssjef.

Han blir ny forsvarssjef i Sverige

Michael tar over for Micael som forsvarssjef for söta bror. 

Publisert

General Micael Bydén er ferdig som svenskenes forsvarssjef i slutten av september i år, etter ni år i rollen. Generalløytnant Michael Claesson er fredag utnevnt som Bydéns arvtager. 

Claesson startet sin forsvarskarriere som vernepliktig ved Norrbottens panserbataljon i Boden for 40 år siden, og har siden hatt en lang karriere i det svenske forsvaret. 

Han har blant annet vært sjef for Norrbottens panserbataljon og for Markstridsskolan, og i perioder militærrådgiver ved det svenske forsvarsdepartementet, utenriksdepartementet og Sveriges Nato-delegasjon ved Nato-hovedkvarteret i Brussel. 

– Det er en utrolig kompleks, men inspirerende oppgave. Jeg ser frem til å, sammen med alt personell, både ansatte og frivillige, legge enda mer trykk på å levere forsvarsevne fremover, sier Michael Claesson i en pressemelding fra det svenske forsvaret.

For øyeblikket er han sjef for den svenske forsvarsstaben, som er en rolle han skal ha fram til han tar over for Bydén 1. oktober 2024.

– De siste årenes utvikling i verden har påvirket oss alle på en eller annen måte. Og det er fortsatt en meget alvorlig tid vi lever i. Sikkerhetsutfordringene for oss i Sverige og for våre allierte er mange med flere pågående parallelle kriser og konflikter, sier Claesson i pressemeldinga. 

– Vi må fortsette vår integrasjon i Nato og ta ansvar for våre felles forpliktelser med våre allierte, og samtidig ha kraft til å utvikle, vokse og styrke det svenske forsvarets forband og kapasiteter. Det er de viktigste oppgavene vi har foran oss. Dette er en tillit og oppgave som jeg vil forvalte med største respekt og besluttsomhet, avslutter han.

Powered by Labrador CMS