Nyheter

VAKKERT: Oslo konserthus ble fylt av vakre toner og festkledde mennesker da gardistene i tredje gardekompani inviterte til festkonsert.

Gardemusikken delte årets høydepunkt med Sølvguttene

Hvert år arrangerer Hans Majestet Kongens Garde en Festkonsert der de inviterer med seg forskjellige gjesteopptredener hvert år. Og i år har de fått med seg Sølvguttene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I år kunne gardistene i tredje gardekompani igjen invitere til ordentlig festkonsert i Oslo konserthus, etter at fjorårets konsert ble strømmet på grunn av korona.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Festkonserten er et av de musikalske høydepunktene for musikkgardistene i Hans Majestet Kongens Garde (HMKG), og ble ledet av musikkmajor Bjørn Bogetvedt, sammen med stabssersjant Benny Solli i kulissene.

Les også: Vernepliktige i Garden dimitert etter bruk av narkotika

Litt ekstra gøy ble det for tidligere sølvgutt, menig Oscar Østern. Østern er musikkgardist i tredje gardekompani og spiller trombone.

– Det er med masse kjente og det er veldig hyggelig å se dem. Jeg tror de kommer til å løfte konserten, sier Oscar til Forsvarets forum.

KONSERT: Sammen med kona, hadde forsvarssjefen tatt turen ned på Oslo konserthus, på sin første konsert med gardemusikken siden han ble sjef.

– Det er mye kraft i Sølvguttene og det er ikke veldig lett å komme fram når det er mange messinginstrumenter som lager så mye lyd, men er det et kor som klarer det, så er det sølvguttene, legger han til.

Blant de inviterte i publikum var blant annet Forsvarssjefen, representanter fra Oslo politidistrikt og gardesjefen.

Programmet for konserten var fylt med forskjellige marsjer, musikk fra både inn- og utland, i tillegg til en liten drilloppvisning av drillgardistene.

SIGNAL: Sammen med janitsjarkorpset, spilte også signalhornene.
Powered by Labrador CMS