Nyheter

I DAG: Forsvarsminister Odd Roger Enoksen under den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag.
I DAG: Forsvarsminister Odd Roger Enoksen under den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag.

Forsvarsministeren ser ikke økt trussel mot Norge

Forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) sier Norge så langt ikke har sett noen økende russisk trussel mot norsk territorium.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I spontanspørretimen på Stortinget onsdag fikk forsvarsministeren spørsmål om Sveriges beslutning om å øke sitt militære nærvær på Gotland i Østersjøen som følge av den økte spenningen ved grensa mellom Russland og Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Hva skal til for at Norge iverksetter forsterkede militære tiltak, slik som vi nå har sett i Sverige? spurte Høyres stortingsrepresentant Hårek Elvenes.

– Det som skal til for at Norge gjør det samme, er at vi ser en økende trussel mot norsk territorium. Det har vi ikke så langt sett, svarte Enoksen.

Forsvarsministeren la til at Norge har økt årvåkenheten i nord og økt beredskapen på noen avgrensede områder som følge av situasjonen. Det er her snakk om tiltak som ligger innenfor forsvarssjefens mandat, forklarte han.

– Utover det har ikke vi vurdert det som nødvendig å iverksette ytterligere tiltak.

Forsvarsministeren trakk også fram at Norge allerede i dag har en kontingent i Litauen, men sa at Norge ikke har noen planer om å øke nærværet i de baltiske landene.

– Men dersom vi skulle få en henvendelse og situasjonen skulle eskalere ytterligere, så må selvfølgelig det vurderes, sa han.

Les også: Forsvarsministeren vil ikke ta militære grep som nabolandene.

Powered by Labrador CMS