Nyheter

FERSK MINISTER: Nøkkeloverrekkelse mellom avtroppende forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og påtroppende Odd Roger Enoksen.

Enoksen om comebacket: – Det blir en annen verden

Torsdag ettermiddag fikk Sp-veteran Odd Roger Enoksen nøkkelen til Forsvarsdepartementet av avtroppende minister Frank Bakke-Jensen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kom som en overraskelse på mange at Senterpartiets Odd Roger Enoksen kommer tilbake i politikken. Han blir forsvarsminister i Jonas Gahr Støres regjering, og torsdag ettermiddag fikk han den symbolske nøkkelen til Forsvarsdepartementet av forgjenger Frank Bakke-Jensen (H).

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi har kjent hverandre en stund. Det har vært en sann fornøyelse. Vi har hatt noen sverdslag, vært uenige, men jeg har også satt utrolig stor pris på både den måten du har gjort deg tilgjengelig på, sa Enoksen om den avtroppende forsvarsministeren.

Enoksen var aktiv politiker for Senterpartiet i manger år, men ga seg etter å ha sittet i Forsvarskomiteen på Stortinget fra 2001 til 2005.

– Det begynner å bli en stund siden jeg satt i Forsvarskomiteen. Det blir en annen verden enn det var da jeg satt i Forsvarskomiteen, og på mange områder. Ikke minst det som skjer innen cyberområdet, en enorm forandring siden jeg satt i Forsvarskomiteen, og kanskje et av de områdene som vi har store utfordringer fremover, sa Enoksen torsdag.

– Store forventninger

Enoksen kommer fra Å i Andøy. Selv har han ønsket å beholde Forsvarets flystasjon på Andøya, men det fikk ikke Sp gjennomslag for under regjeringsforhandlingene

VANSKELIG: Nedleggelsen av Andøya flystasjon er en vanskelig sak for Enoksen og Senterpartiet.

– Det var selvfølgelig store forventninger i det lokalsamfunnet som jeg kommer fra, og på Andøya, hva som skulle skje. Jeg er, i likhet med mange andre, så skal jeg ikke legge et øyeblikk skjul på at jeg er skuffet over at mitt parti ikke nådde frem i det som Senterpartiet har kjempet for over tid, sa han under nøkkeloverrekingsseremonien.

– Får du problemer hjemme når du kommer tilbake?

– Det sier seg selv, at i en så sår sak som Andøya, det er det også for meg og jeg skulle gjerne sett at Senterpartiet hadde vunnet.

De siste årene har Enoksen vært direktør for romfartssenteret Andøya Space.

– Frykter du nå at du kommer til å bli kjent som Rocket Man internasjonalt, i likhet med en annen politiker?

– Det kan jeg ikke tenke meg.

Powered by Labrador CMS