Nyheter

STATSSEKRETÆR: Marie Lamo har vært Bjørn Arild Grams politiske rådgiver. Her er de avbildet under et besøk ved tungtvannskjelleren på Norsk industriarbeidermuseum på Vemork.

Marie Lamo blir statssekretær i Forsvarsdepartementet

Forsvarsminister Bjørn Arild Grams styrker det politiske laget i Forsvarsdepartementet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Marie Vallestad Lamo er utnevnt som statssekretær for statsråd Bjørn Arild Gram i Forsvarsdepartementet, med virkning fra 20. juni klokken 12, går det frem av referatet fra statsråd tirsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Jeg er glad for at vi nå styrker det politiske laget i FD, og blir et team på fire. Vi står i en periode med omfattende internasjonal møtevirksomhet og en krevende sikkerhetspolitisk situasjon. Mot dette bakteppet skal vi styrke forsvaret gjennom en ny og svært viktig langtidsplan. Da er det godt å ha Marie Lamo på plass som statssekretær i tillegg til Anne Marie Aanerud, skriver Gram i en e-post til Forsvarets forum.

Lamo har over tid fungert som forsvarspolitisk talsperson i Senterpartiet. Da Støre-regjeringens første forsvarsminister Odd Roger Enoksen tok over etter Solberg-regjeringens Frank Bakke-Jensen, ble Lamo hans politiske rådgiver.

Lamo fortsatte som politisk rådgiver da Bjørn Arild Gram tok over som forsvarsminister i april 2022.

En statssekretær rangerer nest etter statsråden i departementene, og er en del av departementets politiske ledelse.

Det er foreløpig ikke klart hvem som tar over som politisk rådgiver etter Lamo.

Powered by Labrador CMS