Nyheter

MER FORSVARSPENGER: Forsvarsminister Odd Roger Enoksen presenterte fredag forsvarsbevilgninger til 3 milliarder.
MER FORSVARSPENGER: Forsvarsminister Odd Roger Enoksen presenterte fredag forsvarsbevilgninger til 3 milliarder.

Setter døra på gløtt for forlengelse av fregattoppdrag i Middelhavet

Om fregatten KNM Fridtjof Nansens oppdrag i Middelhavet blir endret som følge av situasjonen i Ukraina, vil ikke forsvarsminister Odd Roger Enoksen utelukke.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den norske fregatten har siden desember i fjor vært del av den amerikanske flåtestyrken Carrier Strike Group 8. Flåtegruppen har store deler av tiden oppholdt seg i Middelhavet på grunn av den stadig mer spente situasjonen i Ukraina, og den russiske invasjonen 24. februar.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Er det ikke sånn at Fridtjof Nansen etter planen skal tilbake i april?

– Jo, det stemmer, den skal tilbake. Om det blir endret som følge av situasjonen vi har, det kan jeg ikke svare på. Det skal vi ikke utelukke.

– Har det kommet noen forespørsler om det?

– Nei.

Enoksen avholdt fredag pressekonferanse med regjeringen, der han informerte om strakstiltak for tre milliarder for å øke aktiviteten og beredskapen til Forsvaret som følge at situasjonen i Ukraina.

Deriblant foreslår regjeringen å bevilge 800 millioner kroner til økt overvåkning av havområdene i nord. Det innebærer mer seiling med blant annet fregattene.

Dermed kan det bære nordover ganske raskt for Fridtjof Nansen dersom hun kommer hjem til Norge i april, slik den opprinnelige planen er.

– Så fremt det er mulig, så skal vi gjøre mer i nord, sier Enoksen.

Powered by Labrador CMS