Nyheter

FSK: Operatører fra Forsvarets spesialkommando (FSK) på øvelse.

Disse søker seg til sjef for Forsvarets spesialstyrker

Blant søkerne er forsvarssjefens bror, Frode Arnfinn Kristoffersen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Fire søkere har søkt seg til stillingen som den nye sjefen for Forsvarets spesialstyrker. Nåværende sjef for spesialstyrkene, generalmajor Torgeir Gråtrud, har hatt stillingen i snart fem år, og vil oppnå aldersgrensen i Forsvaret i løpet av våren.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Følgende har søkt seg til stillingen:

Brigader Halvor Johansen. Johansen er nåværende sjef for Cyberforsvarets operasjonssenter. Johansen er 52 år gammel og har fartstid fra brigade nord, Forsvarets spesialkommando og Cyberforsvaret.

Frode Arnfinn Kristoffersen er brigader og avdelingssjef. Kristoffersen har fartstid selv fartstid fra spesialstyrkene. Tidligere har han vært sjef for Forsvarets spesialkommando. Han er 50 år og er broren til forsvarssjefen, Eirik Kristoffersen.

Les også: Forsvarsforsker en av Norges 50 fremste teknologikvinner

Den tredje søkeren er brigader Joar Eidheim. Hans nåværende stilling er Assistant Chief of Staff i Nato. Han startet sin karriere som fallskjermjeger og har erfaring fra alle ledernivå ved FSK. I tillegg har Eidheim tjenesteerfaring fra blant annet kavaleriet, Hærens våpenskole og Nato stab.

Den siste søkeren på listen er flaggkommandør Trond Gimmingsrud. Gimmingsrud er sjef for Marinen og er 47 år gammel. Han har 20 års erfaring fra marinejegermiljøet og to mastergrader fra USA: én i Special Operations og én i Irregular Warfare and Joint Info Operations.

Les også: Danel Hammer er Forsvarets første mangfoldsrådgiver

Powered by Labrador CMS