Nyheter

ULYKKEN: Hendelsen fant sted på Mågerø, utenfor Tønsberg i gamle Vestfold fylke.

Svensk politi etterforsker Mågerø-saken

Den siktede etter skyteulykken på Mågerø i november i fjor er en svensk soldat. Svensk politi har derfor tatt over etterforskningen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag 30. november 2021, klokken 16.20, ble en vernepliktig kvinnelig soldat skadet som følge av en skyteulykke på Mågerø i gamle Vestfold fylke. Ulykken skjedde under en øvelse.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Soldaten ble fraktet til Ullevål sykehus og operert for alvorlige skader. Den 11. desember var kvinnen fremdeles for skadet til å gjennomføre politiavhør.

Den skadde kvinnen er vernepliktig i Forsvarets spesialstyrker (FS). FS består av Marinejegerkommandoen (MJK) og Forsvarets spesialkommando (FSK).

En annen soldat ble kort tid etter siktet for uforsiktig omgang med våpen.

– Den mistenkte i saken er en svensk soldat, bekrefter politiadvokat i Sør-Øst politidistrikt Thomas Kraglund, overfor Forsvarets forum.

– Saken er derfor overført svensk påtalemyndighet og etterforskes i Sverige.

Det er Nato-avtalen Partnership for Peace (PfP) Status of Forces Agreement (SOFA) som gjør det mulig for svensk politi å overta jurisdiksjonen.

Havarikommisjonen ser på saken

Mandag 6. desember ble det klart at Statens havarikommisjon iverksetter en undersøkelse etter ulykken.

– Undersøkelsen vil kartlegge hendelsesforløpet og peke på mulige årsaksforhold. Eventuelle bakenforliggende forhold som kan ha bidratt til hendelsen, vil bli klarlagt og analysert, skriver Havarikommisjonen på sine nettsider.

Hendelsen skjedde på Mågerø i Færder kommune. Her hadde Luftforsvaret et kontroll- og varslingssenter frem til 2016. Forsvaret benytter imidlertid fortsatt anlegget til trenings- og øvingsvirksomhet.

Powered by Labrador CMS