Nyheter

VAKSINERES: Sperringer og vakter utenfor bygningen på Akershus festning der samfunnskritisk nøkkelpersonell blir vaksinert mot Covid-19.
VAKSINERES: Sperringer og vakter utenfor bygningen på Akershus festning der samfunnskritisk nøkkelpersonell blir vaksinert mot Covid-19.

Syv nøkkelpersoner i Forsvaret får koronavaksine

Syv personer i Forsvaret får vaksine mot covid-19 fordi de er samfunnskritisk nøkkelpersonell. Men Forsvaret vil ikke si hvem de er.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag avgjorde regjeringen at 500 personer skal komme foran i vaksinekøen fordi de regnes som samfunnskritisk nøkkelpersonell. Blant personene på listen er alle landets stortingsrepresentanter.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det er syv personer i Forsvarsstaben som har roller for understøttelse av FD ved nasjonal krisehåndtering, skriver Forsvarets talsperson Thomas Gjesdal i en SMS til Forsvarets forum.

Vaksinene skal gå til Stortinget, Høyesterett, departementer og nøkkelpersonell i sentrale underliggende etater som Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og NAV, ifølge regjeringens nettsider.

Onsdag 26. mai ble vaksinene administrert på Akershus festning av Forsvarets sanitet. Av de 500 som får vaksiner for sine samfunnskritiske nøkkelposisjoner, er syv i Forsvaret, får Forsvarets forum opplyst av Forsvarsdepartementet.

Forsvarssjefen vaksinert

Hvilke syv personer det er snakk om, eller hvilke av delinger de jobber i, er hemmelig. Brigader Eystein Kvarving, talsperson for Forsvaret, sier til Forsvarets forum at sensitive personopplysninger om helse er taushetsbelagt.

Les også: – Norge har ikke tatt ansvar for sine soldater

Men han påpeker at det ikke nødvendigvis er toppsjefene som vaksineres.

– Det er ikke alltid slik at man begynner på toppen. Det kan være snakk om andre i kritiske stillinger, sier Kvarving.

En toppsjefen har allerede sikret seg vaksine. Forsvarssjef Eirik Kristoffersen har fått én dose og får andre dose i juni, noe som var nødvendig i forbindelse med deltagelse på et Nato-møte.

Powered by Labrador CMS