Nyheter

MØTE: Generalløytnant Yngve Odlo, sjef Forsvarets operative hovedkvarter, møtte denne uken generalløytnant Stanislav Vladimirovitsj Maslov, sjef for FSBs Grensedirektorat for det vestlige arktiske område.

Odlo møtte russisk FSB-topp i Sør-Varanger

Generalløytnant Yngve Odlo, sjef for Forsvarets operative hovedkvarter, hadde torsdag et toppmøte med den russisk generalløytnanten Stanislav Maslov. 

Publisert Sist oppdatert

Odlo møtte den russiske generalløytnanten Stanislav Vladimorovitsj Maslov, sjef for sikkerhetstjenesten FSBs grensedirektorat for det vestlige arktiske området.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Møtet skjedde om bord på et norsk kystvaktskip i Sør-Varanger torsdag. Fra Norge deltok også representanter fra kystvakta, den norske grensekommissæren og forsvarsattacheen i Moskva.

– Møtet bar preg av god dialog og profesjonalitet fra begge parter, sier Odlo.

Han sier det er viktig å gjennomføre disse møtene for å diskutere utfordringer, og bli enige om felles målsettinger og nødvendige tiltak om grensesamarbeid.

– Det er også viktig for begge nasjoner å holde denne kanalen åpen for å kunne snakke sammen. Det kan forhindre ulykker og misforståelser mellom Norge og Russland, sier Odlo.

Forsvaret opplyser at det ble snakket om konkrete problemstillinger om grense- og redningssamarbeid, samt om fiskeriforvaltning.

Det er fortsatt enighet om at utfordringene i Barentshavet, Norskehavet og på landegrensen må løses ved åpne kommunikasjonskanaler og videreføring av avtalene som er inngått, opplyser Forsvaret.

Grensesamarbeidet er basert på grenseavtalen mellom Norge og Russland fra 29. desember 1949. Dette er nå en av få arenaer der Norge og Russland møtes, etter at Russlands fullskalainvasjon av Ukraina startet i fjor.

Powered by Labrador CMS