Nyheter

INTERNT: Informasjon og opplysninger om rusbruk er til internt bruk i politiet. Forsvaret får selv ikke tilgang gjennom sin vanlige vandelskontroll.

Kripos varslet om ulovlig vandelssjekking i Forsvaret i 2019

Praksisen ble først kjent i år og Forsvarets narkotikagruppe legges nå ned.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag forrige uke opplyste Forsvaret at deres narkotikagruppe legges ned etter det ble avdekket at de med hjelp fra politiansatte hadde sjekket vandel på kommende soldater ulovlig.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge Dagens Næringsliv varslet Kripos om dette allerede i 2019.

En stund før innrykk fikk politiet en liste over soldater innkalt til tjeneste, som ble søkt opp i politiets registre. På den måten ble det funnet informasjon som ikke dukker opp i alminnelig vandelskontroll.

Informasjon og opplysninger om rusbruk er til internt bruk i politiet. Selv får Forsvaret ikke tilgang gjennom sin vanlige vandelskontroll.

Forsvaret ble bedt om å vurdere hva konsekvensene behandlingen av opplysninger kunne føre til for de registrerte og iverksette tiltak.

Nestleder ved Forsvarets personell- og vernepliktssenteret oberstløytnant Petter Lysholm sier han ikke kjenner til at noen skal ha blitt nektet førstegangstjeneste på ulovlig eller uhjemlet grunnlag.

Powered by Labrador CMS