Pressemelding:

Silje Kampesæter har tidligere jobbet i blant annet NRK, TV 2, Dagbladet og Aftenposten. I sistnevnte jobbet hun som Midtøsten-korrespondent i 2015 og 2016.
Silje Kampesæter har tidligere jobbet i blant annet NRK, TV 2, Dagbladet og Aftenposten. I sistnevnte jobbet hun som Midtøsten-korrespondent i 2015 og 2016.

Silje Kampesæter blir nyhetsredaktør i Forsvarets forum

PRESSEMELDING: 32-åringen fra Lillehammer får ansvaret for at Forsvarets forum skal ta nyhetsjournalistikken om Forsvaret og sikkerhetspolitikk til nye høyder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Silje har demonstrert at hun har stor gjennomføringskraft, hun er strukturert, kan prioritere hardt og har svært gode lederegenskaper. Hun kan vise til å ha oppnådd en rekke solide og dokumenterte resultater, og vi er heldige som greide å sikre oss henne til denne særdeles viktige stillingen, sier ansvarlig redaktør Stian Eisenträger.

Siden hun startet som journalist i Forsvarets forum i 2018, har hun vist seg som en energisk pådriver for utvikling og innovasjon. Hun har vært fungerende digitalredaktør en periode og kommer nå fra stillingen som ansvarlig for redaksjonell utvikling i Forsvarets forum.

– Hun har stått i spissen for flere betydelige endringer og nyvinninger, eksempelvis lansering av podkasten «Krig & sånn» og vår nye mobilapp. Hun er en fremragende journalist med gode instinkter, og hun kan sin presseetikk. Det er ikke overraskende at hun er med i teamet som har levert Forsvarets forums aller første metoderapport til SKUP, sier Eisenträger.

Tidligere har Kampesæter jobbet i blant annet NRK, TV 2, Dagbladet og Aftenposten. I sistnevnte jobbet hun som Midtøsten-korrespondent i 2015 og 2016.

– Forsvarets forum har utviklet seg enormt på digitale flater de siste årene. Samtidig har vi også et enormt potensiale. Vi har en lojal og interessert lesermasse som er utrolig tørste på nyheter. Slik sett er vi i en veldig heldig posisjon, sier Kampesæter.

– Vi er absolutt inne på riktig spor – så det blir ingen stor sporendring slik sett, men mer en dyrking av det vi allerede gjør. Vi er en liten redaksjon, som dekker store og viktige sikkerhetspolitiske temaer. Med økt nyhetsjobbing vil vi oftere stå overfor vanskelige valg og prioriteringer av saker. Noen ganger vil det svi, men til slutt vil det gjøre sluttproduktet vårt, journalistikken, enda bedre.

Forsvarsbudsjettet er på over 60 milliarder kroner, og en viktig oppgave er å dekke hvordan disse pengene disponeres og brukes.

– Vi skal være tett på der det skjer, de det handler om og der beslutninger tas. Vi skal opprettholde og dyrke den gode fagkompetansen som befinner seg i redaksjonen, samtidig som vi skal sørge for å eie alt av nyheter innenfor vår nisje: Forsvaret, samt forsvars- og sikkerhetspolitikk. Slik skal vi befeste vår posisjon, sier Kampesæter.

– Det begynner med kvalitetsjournalistikk, så skal vi sørge for at folk er klar over hvor denne kvalitetsjournalistikken befinner seg. Ingen skal være i tvil om hva Forsvarets forum er og står for, understreker den påtroppende nyhetsredaktøren.

Kampesæter begynner i den nye stillingen mandag 1. februar.

Samtidig tiltrer digitalredaktør Ole Kåre Eide i ny stilling som prosjektredaktør, med særskilt ansvar for magasin, lengre reportasje- og graveprosjekter, samt digital historiefortelling.

– Eide har solid erfaring fra Forsvarets forum, han har et særdeles godt øye for de gode historiene fra Forsvaret, og hvordan de bør presenteres på best mulig vis - på alle plattformer. Han er en trygg og stødig redaksjonell leder, og han får nå ansvaret for å røkte vår magasinjournalistikk og den undersøkende journalistikken som skal munne ut i fremtidige SKUP-rapporter, sier ansvarlig redaktør Stian Eisenträger.

– Dette er en ny måte å organisere Forsvarets forum på, så det blir også spennende å se hvordan det gir utslag på hvordan vi strukturerer hverdagen vår.

Powered by Labrador CMS