Nyheter

PÅ SCENEN: Det ble tre turer på scenen for Forsvarets forums redaksjon onsdag kveld. Fra venstre, bakerste rad: Sikkerhetspolitisk reporter Mikal Hem, redaksjonssjef Paal Ravnaas, nyhetsredaktør Andrea Rognstrand, ansvarlig redaktør Stian Eisenträger, journalist Sunniva Berggreen Kaalaas, vernepliktig journalist Eilén Wikhaug Christensen, debattansvarlig Ylva Schwenke, grafisk designer Benjamin Gjerde, daglig leder i Mediamania Øyvind Kristiansen, journalist Fredrik Drevon, Øyvind Hammer i Salgsfabrikken. Foran fra venstre: Vernepliktig journalist Silje Engenes Olsen, journalist Kjersti Binh Hegna, fotograf Krister Sørbø og daglig leder Wenche Huser Sund i Salgsfabrikken.

Forsvarets forum er kåret til Årets magasin

«Bokser over sin egen vektklasse», sa kulturminister Anette Trettebergstuen da hun utnevnte Forsvarets forum til hovedprisen «Årets magasin» under Medieprisene. I tillegg vant Forsvarets forum priser for «Årets nisjenettsted» og «Årets cover».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarets forum var nominert i tre kategorier, og fikk pris i alle tre under utdelingen av Medieprisene i Bergen onsdag kveld.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Den første var for «Årets cover», der Forsvarets forums tredje utgave i 2022, «Til forsvarssjefen» var nominert. Forsiden er en oversikt over saker som omhandler seksuell trakassering og overgrep de siste fem årene og hvordan de er håndtert. I arbeidet med saken gikk Forsvarets forum gjennom nærmere 170 saker som dreide seg om seksuell trakassering. Hele saken kan du lese her.

Her er juryens begrunnelse:

«Umiddelbart vises det enorme volumet og alvoret i avsløringene for alle på en visuell og effektiv måte. Å bruke forsiden til å adressere øverste ledelse med tydelig beskjed om å rydde opp er modig, riktig og imponerende. Her står redaksjonen støtt og viser at grave-journalistikk også kan visualiseres og kommuniseres direkte, lettfattelig og effektfullt på fronten

Forsvarets forum vant «Årets nisjenettsted i 2021», og beholder tittelen i 2022.

Her er juryens begrunnelse:

«Aldri før har dette nettstedet hatt en viktigere funksjon enn akkurat nå. Innholdet har en imponerende kvalitet, og det vises igjen gjennom sitater i andre medier. De setter dagsorden og er heller ikke redd for å granske egne rekker når det trengs. En imponerende vekst fortsetter og fortsetter, og de gjør et nytt enormt løft i 2022. De kan beholde sitt merke på fronten – for andre år på rad. Gratulerer!»

Til slutt var det duket for hovedprisene, og Forsvarets forum var nominert i kategorien «Årets magasin». Her er juryens begrunnelse:

«Årets magasin har de siste årene gjennomgått en imponerende snuoperasjon. Fra å risikere nedleggelse har magasinet revitalisert de redaksjonelle produktene både på nett og papir, og har jobbet hardt for den helt avgjørende uavhengigheten til egne eiere. I et år med krig i Europa og store varslingssaker, har uavhengigheten og magasinets eksistens aldri vært viktigere. Magasinet er rendyrket som et premiumprodukt, som nå tiltrekker seg stadig flere annonsører og abonnenter. På tre år har magasinet økt antallet sidevisninger med imponerende 12.8 millioner. De har lagt et større trykk på nyheter - ikke minst nyhetene de graver frem selv - har gjort at andre medier i mye større grad enn tidligere bruker magasinet som kilde. Magasinets journalistikk blir stadig mer relevant for stadig flere lesere. Med sannhetssøkende, undersøkende journalistikk som grunnmur, og som en aktiv nyhetsformidler og premissleverandør i nasjonale debatter, har årets magasin inntatt en fremtredende rolle i det norske medielandskapet og bokser over sin egen vektklasse. Årets magasin kamuflerer ikke Forsvaret

I 2022 arbeidet Forsvarets forums fotojournalist Krister Sørbø 20 prosent med samarbeidet Faktisk verifiserbar. Det prosjektet fikk pris for« Årets nyskapning», men følgende begrunnelse:

«Årets nyskapning representerer en viktig grunnstein i det nye medienorge: samarbeid. Noen ganger må samarbeid skje raskt. Når krigen bryter ut i vår egen bakgård, blir kampen om sannheten viktigere enn noen gang. Et akutt behov i forbindelse med krigen er utløsende for et av de største samarbeidsprosjektene i norsk mediebransje. Verifisering blir en stadig vanskeligere øvelse, derfor er dette et prosjekt som er så viktig akkurat nå. I kampen om lesernes tillit er et felles arbeid for å verifisere sannheten et viktig våpen. Dette er samarbeid som gjør oss alle bedre, det er kunnskapsoverføring satt i system og viser at sammen spiller vi hverandre gode

NRK fikk excellence for sin nyhetsdekning om «Forsvarsavsløringene».

Aftenposten fikk hovedprisen for «Årets mediehus».

Powered by Labrador CMS