Nytt om navn

SOLDATNYTT: I bagasjen har den ferske fotovaktsjefen i NTB også erfaring fra Forsvaret.
SOLDATNYTT: I bagasjen har den ferske fotovaktsjefen i NTB også erfaring fra Forsvaret.

Tidligere fotojournalist i Soldatnytt - blir fotovaktsjef i NTB

Martin Solhaug Standal avtjente sin verneplikt på Akershus festning som fotojournalist, og det er spesielt ett minne fra førstegangstjenesten som han bærer med seg.

Publisert Sist oppdatert

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Den nyutdannede 22-åringen går rett fra skolebenken inn i sin nye stilling som fotovaktsjef i NTB, skriver Medier24.

Med seg i sekken har Standal også erfaring fra Forsvaret. I 2019 avtjente han sin verneplikt på Akershus festning som fotojournalist for magasinet Soldatnytt.

– Jeg jobbet sammen med Tillitsvalgtordningen og dro rundt om i landet for å besøke Forsvarets mange leirer og baser for å snakke med andre vernepliktige. Jobben min var å fremheve de mange stillingene i Forsvaret som vernepliktige jobbet i, forteller Standal til Forsvarets forum.

Det er spesielt ett minne som sitter igjen fra tiden i Forsvaret og den første uken hans i Soldatnytt.

– Jeg skulle følge og dekke de andre vernepliktige under lue-løpet. Da de som var med fikk en pause etter en veldig intens økt FyFo (fysisk fostring). De fikk muligheten til å sette seg ned å skrive ned tanker og følelser i en rød notatblokk, forteller han.

Han legger til at under denne delen fikk de vernepliktige ikke snakke med hverandre.

– Jeg gikk rundt til noen av dem for å se hva de skrev, og det var så fantastisk å lese. Hver eneste person hadde sin egen måte å motivere seg på og egne mål for løpet. Ingen var negative, de ville bare yte sitt aller beste. «Dette får du til, dette klarer du», i skjelvende håndskrift, sier han.

Standal tenker alltid på det når det butter i mot.

Nå kjenner han at han gruer seg litt til å gi slipp på student- og frilanshverdagen, men gleder seg samtidig til faste rammer sammen med NTB-laget.

– Det jeg gleder meg mest til er å kunne få brukt kunnskapene og interessene mine til å styrke NTB. Fotojournalistikken går inn i en spennende tid med mye teknologisk utvikling og flere etiske problemstillinger som jeg gleder meg til å ta fatt på, avslutter han.

Powered by Labrador CMS