Nyheter

PRESISJON: Naval Strike Missile produsert av Kongsberg Defence and Aerospace brukes av flere nasjoner, blant annet USA.

Britenes Harpoon-missil får norsk erstatter

Totalt 11 britiske fregatter og jagere skal utstyres med Naval Strike Missile fra Kongsberg.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den britiske marinen skal utstyres med det norskproduserte missilet NSM (Naval Strike Missile). 11 fregatter og jagere (destroyer) skal få det langtrekkende presisjonsmissilet fra Kongsberg Defence and Aerospace.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Den britiske forsvarssekretæren Ben Wallace delte nyheten da han besøkte det britiske hangarskipet HMS Queen Elizabeth i Norge forrige uke.

Les også: Forskere forbauset over forsvarssjefens timing

De første tre krigsskipene blir fortløpende modifisert så de kan ta i bruk våpensystemet. Det første skipet skal etter planen være operativt innen litt over et år, sier det britiske forsvarsdepartementet i en pressemelding, ifølge Defence News.

Naval Strike Missle:

  • Fart: High Subsonic
  • Vekt: 407 kilo
  • Lengde: 3,96 meter
  • Rekkevidde: >185 kilometer

En kamp med tiden pågår for at det norskproduserte missilet skal være klart til tjeneste på krigsskipene så fort som mulig, grunnen til dette er at skipene i dag er utstyrt med Harpoon missilet, som etter planen skal pensjoneres neste år.

Harpoon-missilet skulle egentlig pensjoneres fra den britiske marinen i 2018, men har fått forlenget levetid frem til 2023.

Storbritannia har et pågående prosjekt sammen med Frankrike om et nytt våpensystem til sin marine som skal være operativt innen 2028 og som på sikt skal overta jobben. Men i mellomtiden er det det norskproduserte NSM-missilet som får oppgaven.Powered by Labrador CMS