Nyheter

OVERSVØMT: Deler av Veteran møter veteran sine lokaler i Lommedalen lå under en meter med vann.

Veteran møter veteran: 10-årsjubileum ødelagt

Da Veteran møter veteran skulle feire 10-årsjubileum møtte de oversvømte lokaler og biler strødd utover hele området, likevel ble det både vafler og pølser.

Publisert

Søndag 27. august skulle Veteran møter veteran feire sitt 10-årsjubileum i deres lokaler i Lommedalen. Slik skulle det dessverre ikke bli. Etter store mengder nedbør møtte gjengen i veteranorganisasjoen søndag morgen opp til oversvømte lokaler.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Da vi kom dit så vi med en gang at det ikke kom til å bli noe jubileum. Rundt hele området og vårt lokale var det en meter med vann, sier leder for organisasjonen, Kenneth Lysell.

Les også: Veteranivaretakelse styrker norsk forsvarsevne

Ifølge Lysell var det over 600 påmeldte til arrangementet. I tillegg skulle blant annet representanter fra Forsvarets avdelinger, Politiet og Forsvarsdepartementet delta, noe som gjorde at totalen ville havnet på over 700 deltakere.

– Det var bitter å ta avgjørelsen om å avlyse, men det var ikke noe annet alternativ, sier Lysell.

Selv om arrangementet ble avlyst var det nok av arbeid å gjøre på lokalet i Lommedalen. De rundt hundre frivillige som hadde møtt opp fra morgenen av, tok på seg arbeidshanskene og satte i gang. Til og med påtroppende sjef for Forsvarsstaben, Ingrid Gjerde, tok med seg mannen sin og møtte opp og tok i et tak, forteller Lysell.

Les også: Leter etter 500 år gammelt krigsskip

I utganspunktet var det bestilt tryllekunstner, hoppeslott og fremvisning av CV90 Stormpanservogn til barna som skulle delta, men dette måtte også avlyses. Til tross for dette ble det en hyggelig dag, forteller Lysell.

– Vi stekte vafler, grillet pølser og barna lekte på det nye gamingrommet vårt. I tillegg satte Militærpolitiet og HV-02 opp telt og viste frem utstyr til barna, noe de synes var veldig stas, sier han.

KRAFTTAK: Ingrid Gjerde (midten) og Per Christian (Pekka) Jacobsen (ytterst høyre) sammen med andre frivillige under søndagens opprydning etter at 10-årsjubileumet ble avlyst.

Lysell forklarer at hele kjelleren i deres lokaler er oversvømt og at det derfor er store ødeleggelser på utstyr, men at det likevel kunne gått verre, selv om det ikke ble den dagen de hadde håpet på.

– Alt av sentimental verdi ligger i etasjen som ikke er oversvømt av vann, sier han og legger til at de er mest lei seg for at de måtte avlyse et arrangement som det var så mange som hadde gledet seg til.

– Men alt i alt, fikk vi jo til en liten familiedag likevel, sier han.

Lysell tror selve oppryddingen vil ta flere uker og at 10-årsjubileet dessverre må utsettes til neste år, men han er overbevist om at de kommer sterkere tilbake.

KAOS: Kenneth Lysell forteller at bilene var strødd utover området, og at på enkelte av bilene av airbagen utløst.
Powered by Labrador CMS