Nyheter

DRØMMEDAG: I anledning at prinsen fylte 18 år i desember, har Forsvaret gitt han et godt innblikk av hva Forsvaret har å by på.

Prins Sverre Magnus har vært på besøk hos Forsvaret 

I forbindelse med at prins Sverre Magnus fylte 18 år i desember i fjor, har han nå vært på besøk hos Forsvaret på Setermoen og Hærens Brigade i Nord.

Publisert Sist oppdatert

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Besøket var Forsvarets 18-årsgave til prinsen, opplyser Kongehuset.

På Setermoen, leiren i Indre Troms hvor Forsvaret har utdannet soldater siden 1898, fikk prinsen en introduksjon til Brigade Nords avdelinger.

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen og sjefen for Hæren, generalmajor Lars S. Lervik, ledsaget prinsen gjennom dagen, mens soldater fra Panser-, Artilleri- og Etterretningsbataljonen delte sine erfaringer.

Blant annet fikk Sverre Magnus selv være med og kjøre panservogn på Setermoen. Under besøket til Etterretningsbataljonen fikk han også en orientering om og opplæring i bruk av droner.

Prinsens søster, prinsesse Ingrid Alexandra, har siden januar avtjent førstegangstjeneste ved Skjold leir i Troms. Hun har som resten av kongefamilien ikke etternavn, så på uniformen, der andre har etternavn, står det «rekrutt Alexandra».

Kong Harald er formelt sett forsvarets øverstkommanderende. Det samme vil bli tilfellet for Ingrid Alexandra den dagen hun arver tronen.

Powered by Labrador CMS