Nyheter

DELTAKERNE: Foran f.v. Tete Lidbom, Jon Martin Henriksen, Sval Rosenløw Eeg, Iben Akerlie. Bak f.v. Thomas Hayes, Agnete Husebye, Vendela Kirsebom, Grunde Myhrer, Ingrid Halstensen, Turab Awan, Didrik Solli-Tangen, Christopher Robin Omdahl, Carina Dahl, Liva B. Ingebrigtsen

Kompani Lauritzen-deltaker: – Gjorde alt i min makt for å slippe militæret

Flere av deltakerne ser på deltakelsen som en mulighet til å bli bedre kjent med seg selv og tøye grensene sine.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Våren 2023 er det duket for fjerde sesong av TV2-programmet «Kompani Lauritzen». Totalt er det 14 deltakere som skal gå gjennom et strengt militærregime på Setnesmoen leir i Åndalsnes. Deltakerne frykter for mye forskjellig, alt fra myggen til høyder, skriver kanalen i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I 2020 intervjuet Forsvarets forum Geir Aker, bedre kjent som «Fenriken». Les saken her!

Dette er det 14 deltakerne:

Selvstendig næringsdrivende og tidligere supermodell, Vendela Kirsebom (55) forteller at hun har dyp respekt for befalet, og for alle menn og kvinner i Forsvaret. Hun gledet seg også som tilværelsen som rekrutt, og har tenkt at selve reisen ville være spennende og utfordrende.

Vendela Kirsebom

De fleste kjenner 25-åringen Thomas Hayes fra suksess-serien «Skam», der han fikk en pangstart på sin skuespillerkarriere. Nå debuterer Hayes i reality-verdenen som«Kompani Lauritzen» som første program, uten noe militær erfaring.

Thomas Hayes

Youtube-stjernen Agnete Husebye (26), mer kjent som «Agnetesh» har alltid hatt en drøm å få muligheten til å være med på «Kompani Lauritzen». Husebye forteller at hun har en bror som jobber som løytnant i Forsvaret, og at det hadde vært veldig kult å få imponere han med deltakelsen.

Agnete Husebye

– Jeg ønsket å være med i «Kompani Lauritzen» fordi jeg ville ut av komfortsonen. Kjenne at jeg virkelig lever, og utfordre meg selv mentalt, sier sanger Didrik Solli-Tangen (35).

Didrik Solli-Tangen

Skuespiller og barnebokforfatter Iben Akerlie (34) er klar for å teste noe nytt.

– Jeg ville delta i «Kompani Lauritzen» fordi jeg er nysgjerrig, og ville se hvordan jeg taklet kasernetilværelsen og utfordringene.

Iben Akerlie

Programleder Jon Martin Henriksen (32) beskriver seg selv som en bedagelig fyr som elsker motstands vei.

Jon Martin Henriksen

Sval Rosenløw Eeg (24) er kanskje mest kjent for å ha stukket av med seierspokalen i MGPjr i 2013.

– Jeg ønsket å være med på «Kompani Lauritzen» for å tvinge meg selv ut av komfortsonen.

Sval Rosenløw Eeg

Tete Lidbom (36) gledet seg til å få fatt på utfordringene som kommer. Lidbom føler også at han har noe uoppgjort med militæret da han gledet seg masse til førstegangstjenesten. Han ble kalt inn i januar istedenfor august og fikk andre planer det halvåret han måtte vente.

Tete Lidbom

– Jeg har jo deltatt i flere lignende tv-programmer tidligere, med bare postive erfaringer. Jeg synes det er fint at folk kan bli kjent med meg på en annen måte enn bare slik de ser meg på scenen eller i sosiale medier, sier artist Carina Dahl (37).

Carina Dahl

Realityprofil og foredragsholder Grunde Myhrer (26) kunne ikke takke nei da han ble tilbudt å være med på «Kompani Lauritzen».

– Målet var hele tiden å virkelig få teste meg fysisk og psykisk, og se hvor grensene mine går, i tillegg til å utvikle meg som person på en måte som jeg ikke ville fått muligheten til hjemme.

Grunde Myhrer

Ingrid Halstensen (34) beskriver seg selv som fryktelig pysete når det kommer til situasjoner som kan by på fysisk ubehag, redsel eller det å gi fra seg kontrollen.

– Så å si ja til dette er jo egentlig smått galskap i mitt hode.

Ingrid Halstensen

Sånn som de fleste andre deltakerne, ønsker artist Turab Awan (25) å få testet egne grenser og se hvor langt han kan pushe seg selv.

Turab Awan

Influenser og kjendiskone Liva B. Ingebrigtsen (26) har masse konkurranseinnstinkt på lager. Hun ønsket også at oppholdet kunne være med på å bygge hennes karakter og bli bedre kjent med seg selv.

Liva B. Ingebrigtsen

– Jeg gjorde alt i min makt for å slippe militæret da jeg ble innkalt til sesjon som 17-18-åring, så dette er jo en perfekt anledning til å se hva jeg gikk glipp av uten å risikere at jeg bidrar til ekte krig, sier Youtuber Christopher Robin Omdahl (31).

Christopher Robin Omdahl


Powered by Labrador CMS