Nyheter:

FOH: Vi ble varslet om angrepet og fikk soldatene i sikringsposisjon

Fortsatt ingen norske skadd etter nattens angrep mot den internasjonale militærbasen hvor rundt 70 nordmenn befinner seg.

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– De er ved godt mot og har etter forholdene det bra, forteller Brynjar Stordal ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) til Forsvarets forum.

Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) bekreftet rett etter midnatt - natt til onsdag -at basen Ain al-Assad, hvor de norske styrkene holder til, var blitt angrepet. Ingen norske soldater skal ha blitt skadd, skriver Brynjar Stordal, pressetalsmann ved FOH i en tekstmelding tirsdag kveld.

Onsdag morgen forteller Stordal at de sist var i kontakt med Irak-bidraget for et par timer siden og at meldingen fortsatt er at ingen nordmenn kom til skade. 

– Skadeomfanget på leir og materiell er foreløpig ukjent - nå blir det lyst, så da skal få en oversikt over skader materielle skader i det norske området, fortsetter Stordal og legger til at det viktigste er at det ikke var personellskader.


Ble varslet

Forsvarets operative hovedkvarter forteller at det var flere rakettnedslag i det angrepet som kom rett før midnatt - natt til onsdag. Soldatene var likevel forberedt på det som skulle komme.

– Vi fikk et varsel om at det var et angrep som var nært forestående, så vi rakk å få personell i sikringsposisjon, forteller Stordal. 

Soldatene har vært ute i Sikringsposisjon i hele natt og FOH sier de ikke har detaljkunnskap om varselet kom fra Iran eller egen etterretning. 

Ukjent skadeomfang

– Nå er vi forbi beredskapsnivå - det har vært alarm – så nå er beredskapsnivået på høyeste nivå, fortsetter Stordal.

Han sier at beredskapsnivået eventuelt vil gå sakte ned igjen etter hvert som de ser an situasjonen. Stordal er ikke kjent med status for de andre på basen

Iranske medier hevder 80 amerikanere ble drept i rakettangrepet, mens USAs president Donald Trump sier alt står bra til.


Powered by Labrador CMS