Nyheter

ADVARER: En bekymret generalsekretær i FN, António Guterres, advarer mot en ny kald krig om ikke USA og Kina reparerer sitt forhold.
ADVARER: En bekymret generalsekretær i FN, António Guterres, advarer mot en ny kald krig om ikke USA og Kina reparerer sitt forhold.

FNs Guterres advarer mot ny kald krig

FNs generalsekretær António Guterres advarer mot en ny kald krig om ikke USA og Kina reparerer sitt konfliktfylte forhold.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I et intervju i forkant av FNs hovedforsamling bønnfalt Guterres USA og Kina om å reparere «sitt fullstendig dysfunksjonelle» forhold før problemene flommer over og rammer resten av planeten.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi må til enhver pris unngå en kald krig som ville være forskjellige fra den forrige, og antakelig farligere og vanskeligere å ha kontroll på, sa han.

Guterres sa at verdens to viktigste økonomiske stormakter nå skulle vært i gang med å samarbeide om klima og forhandle om bedre handel og teknologi til tross for uenigheter om menneskerettigheter, økonomi, cybersikkerhet og Sør-Kinahavet.

– Ulykkeligvis har vi i dag kun konfrontasjon, sier han.

Powered by Labrador CMS