Nyheter:

GRANSKES: En pensjonert norsk FN-offiser er anklaget for feil bruk av FNs midler i tjenesten.

Pensjonert norsk offiser under FN-gransking

Pensjonert offiser anklaget for feil bruk av FNs midler i tjenesten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Offiseren, som tidligere har vært i tjeneste i FNs fredsbevarende styrker, er under intern gransking i FN. Det bekrefter vedkommende selv overfor Forsvarets forum. Det skal dreie seg om angivelig feil bruk av ressursene FN stiller til rådighet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Vedkommende stiller seg uforstående til anklagene, og sier at FN rutinemessig undersøker klager og påstander om brudd på organisasjonens regelverk.

– Jeg er overrasket over anklagene. Jeg har operert etter de regler FN har hatt for sitt personell og materiell, sier offiseren til Forsvarets forum.

Les også: Militærråd i Sikkerhetsrådet: Norge blir lyttet til av alle

Vedkommende har svart på spørsmål fra FN om den angivelige feilbruken av ressurser, men sier til Forsvarets forum at vedkommende ikke har fått alle opplysninger om hva saken dreier seg om.

Forsvarets talsperson Per-Thomas Bøe sier at de ikke har mottatt henvendelser eller informasjon fra FN om at vedkommende er under etterforskning.

– Vi har nylig blitt gjort kjent med saken gjennom Norges permanente delegasjon til FN i New York, bekrefter Per-Thomas Bøe overfor Forsvarets forum.

Han opplyser at vedkommende hadde FN som arbeidsgiver i den aktuelle perioden, og at forhold i denne perioden er et anliggende mellom FN og vedkommende.

Spørsmål om misbruk av ressurser behandles av FNs Office of Internal Oversight Services. De har foreløpig ikke svart på Forsvarets forums henvendelse.

Powered by Labrador CMS