Nyheter

SULTER: Barn venter å få utdelt mat i Rafah på Gazastripen. Ifølge FN er en firedel av befolkningen på grensa til hungersnød.

Militærvei skal vurderes av FN for å gi Gaza-hjelp

FN har lagt press på Israel for å bruke en militærvei for å gi nødhjelp til sivile langs Gazastripen.

Publisert

For å gi nødhjelp til hundretusener av sivile nord på Gazastripen skal FN vurdere mulighetene for å bruke en militærvei.

Vurderingen gjøres torsdag, ifølge en tjenesteperson. 

576.000 mennesker, en fjerdedel av befolkningen på Gazastripen, er i følge FN på grensen til hungersnød.

FN har presset på Israel i flere uker for å få bruke veien langs Gaza-grensegjerdet, opplyser Jamie McGoldrick, nødhjelpskoordinator for de okkuperte palestinske områdene.

117 mennesker ble drept og 760 såret i kaoset som oppstod da israelske soldater åpnet ild mot menneskemengden som ventet på lastebiler med nødhjelp forrige uke, ifølge palestinske myndigheter.

Den israelske hæren (IDF) bekrefter at soldater åpnet ild fordi de følte seg truet. IDF fastholder at de fleste ofrene ble tråkket ned eller påkjørt av lastebiler med nødhjelp i kaoset som oppsto.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Siden hendelsen i forrige uke tror jeg Israel har innsett ganske tydelig hvor vanskelig det er å levere hjelp, sier McGoldrick.

McGoldrick legger til at FN har sett «mye mer samarbeid fra Israel som et resultat av den forståelsen».

Powered by Labrador CMS