Nyheter

NY DONING: Stabssjef i Hærstaben, brigader Frode Ommundsen da Stridstrenbataljonen/Brigade Nord mottok de første lastevogner til Hæren på Sessvollmoen leir tirsdag.

Forsvaret har fått nye lastevogner

Forsvarsmateriell har anskaffet nye lastevogner til Hæren, som ble overrakt på en seremoni på Sessvollmoen leir tirsdag.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– De nye lastevognene er tilpasset Forsvarets behov, sier investeringsdirektør Øyvind Kalvik i Forsvarsmateriell.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De nye lastevognene erstatter en aldrende lastevognpark, hvor de eldste lastevognene er fra midten av 80-tallet, skriver Forsvarsmateriell på sine nettsider.

Les også: Slik argumenterer tyskerne og sørkoreanerne for sine stridsvogner

De nye lastevognene skal blant annet ha bedre beskyttelse og større løftekapasitet, de er raskere og har bedre fremkommelighet.

BEDRE BESKYTTELSE: De nye lastevognene skal blant annet ha bedre beskyttelse, større løftekapasitet, de er raskere og har bedre fremkommelighet.

Anskaffelsen av lastevognene er et samarbeidsprosjekt med svenske Forsvarets materiellverk (FMV), som inngikk en felles rammeavtale med Norge i 2014.

Powered by Labrador CMS