Nyheter

HJULLASTERE: Salgssjef Jarle Bjørløw fra Volvo Maskin AS til venstre og faggruppeleder Frank Schjølberg i Forsvarsmateriell til høyre.
HJULLASTERE: Salgssjef Jarle Bjørløw fra Volvo Maskin AS til venstre og faggruppeleder Frank Schjølberg i Forsvarsmateriell til høyre.

Hele forsvarssektoren får hjullastere

De første el-lasterne kan trolig rulle inn i Norge i løpet av første kvartal 2024.

Publisert Sist oppdatert

Forsvarsmateriell og Forsvarets logistikkorganisasjon kjøper elektriske hjullastere til hele forsvarssektoren, skriver Forsvarsmateriell i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Hele sektoren får nå mulighet til å kjøpe hjullastere som er mer bærekraftige, mer stillegående og mye billigere i drift enn de dieseldrevne som brukes i dag, sier faggruppeleder Frank Schjølberg i Forsvarsmateriell.

De elektriske hjullasterne vil brukes mest i militære baser og fjellanlegg, men kan operere overalt, bare de har tilgang til en ladestasjon. Det er inngått en rammeavtale med Volvo om innkjøp av el-lastere. De kan veie opptil 5 tonn og har en løftekapasitet på 3,5 tonn. Avtalen vil også sikre vedlikehold av hjullasterne i hele deres levetid.

Det er rundt 170 hjullastere i forsvarssektoren, 60 av disse har passert sin levetid og bør derfor byttes ut.

Powered by Labrador CMS