Nyheter

ØNSKER STANS: Japen har bedt USA holde landets Osprey-militærfly på bakken etter en flystyrt onsdag
ØNSKER STANS: Japen har bedt USA holde landets Osprey-militærfly på bakken etter en flystyrt onsdag

Amerikansk fly styrtet - ber USA sette flyene på bakken

Japan vil nå at USA skal holde landets Osprey-militærfly av typen V-22 parkert etter nok en flystyrt onsdag. USA ønsker ikke kommentere saken.

Publisert

Ulykken skjedde onsdag utenfor øya Yakushima. Én person er bekreftet omkommet. Sju er fortsatt savnet. Det amerikanske luftforsvaret opplyser at årsaken til styrten så langt er ukjent.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Japans forsvarsminister Minoru Kihara sa torsdag at han har bedt USA om å sette Osprey-flyene på bakken inntil videre.

Setter alle fly på bakken

En talsperson for de amerikanske styrkene i Japan har overfor Reuters avvist å kommentere anmodningen om at USA må sette sine Osprey-fly på bakken i landet.

Japan har selv Osprey-fly som del av landets selvforsvarsstyrker. Myndighetene varsler at all bruk av flytypen suspenderes til omstendighetene er klare.

Øyenvitner har fortalt at den venstre motoren på flyet så ut til å ha tatt fyr idet flyet nærmet seg en flyplass under en nødlanding. Været skal ha vært pent og det var lett vind i området, ifølge japanske medier.

Mange ulykker

V-22 Osprey er utviklet av Boeing og Bell Helicopter og er et hybridfly. Det kan ta av og lande vertikalt som et helikopter.

Det har vært en rekke ulykker med flytypen siden den ble satt i produksjon i 1988. Fem soldater omkom da et Osprey-fly styrtet i California i sommer, og tre amerikanske marinesoldater døde i august da et Osprey-fly styrtet i Australia.

I Norge styrtet et amerikansk Osprey-fly sør for Bodø under en militærøvelse i mars i fjor. Fire amerikanere omkom i ulykken.

Powered by Labrador CMS