Nyheter

BOMBEFLY: Et amerikansk bombefly av typen B-1B skal lørdag delta i en militærøvelse mellom USA og Sør-Korea. Her fotografert på Ørland hovedflystasjon, 22. februar 2021.

Pågående luftforsvarsøvelse mellom USA og Sør-Korea; amerikansk bombefly skal delta

Den pågående øvelsen Vigilant Storm har blitt forlenget til lørdag. Øvelsen har skapt sinne i Pyongyang i Nord-Korea.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser en tjenesteperson i det sørkoreanske forsvarsdepartementet til nyhetsbyrået AFP.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Bombeflyet skal delta på et treningsoppdrag lørdag ettermiddag, uttaler vedkommende, uten å oppgi detaljer.

Øvelsen Vigilant Storm startet mandag og skulle ha blitt avsluttet fredag, men er forlenget med én dag. Dette er den største luftforsvarsøvelsen som de to landene har holdt sammen.

De to landene har advart om at de mange rakettestene som Nord-Korea har gjennomført i det siste, kan ende med at landet også gjennomfører en atomtest. Onsdag og torsdag omfattet rakettestene en interkontinental ballistisk rakett og en rakett som falt ned nær Sør-Koreas territorialfarvann for første gang siden Korea-krigens slutt i 1953.

Fredag sendte Sør-Korea opp flere jagerfly som svar på det landet kalte mobilisering av 180 nordkoreanske krigsfly.

Nord-Korea har trappet opp rakettestene som svar på militærøvelsen mellom USA og Sør-Korea. Slike øvelser har lenge skapt sinne i Pyongyang, som anser dem som øvelser på invasjon.

– Vigilant Storm er en aggressiv og provokativ militærøvelse som retter seg mot Nord-Korea, og USA og Sør-Korea kan risikere å måtte betale den grusomste kostnaden i historien hvis de fortsetter, har Pyongyang uttalt.

Powered by Labrador CMS