Nytt om navn

SJEFSBYTTE: Forsvarssjefen takket av Petter Jansen etter ti år som direktør i Forsvarets logistikkorganisasjon. Overtageren er generalmajor Lars Christian Aamodt (til høyre i bildet).

FLO-sjef takkes av etter ti år

Petter Jansen gir stafettpinnen videre til Lars Christian Aamodt. Han skal lede Forsvarets logistikkorganisasjon inn i en verden i stadig utvikling.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen var til stede i Oslo Militære Samfund for å takke av Petter Jansen etter ti år som direktør for Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO). Jansen gir stafettpinnen videre til Lars Christian Aamodt. Han kommer fra stillingen som nestkommanderende i Forsvarets operative hovedkvarter (FOH).

Aamodt forteller til Forsvarets forum at han har ingen tøffe programerklæringer for organisasjonen, men at han kommer til å bruke den første tiden på å lære.

Les også: Avtaler på vester og hjelmer er i ferd med å løpe ut

– Jeg begynner på ingen måte på nytt etter Petter Jansen. Jeg skal tilnærme meg dette med ydmykhet, og tilbringe tid på å lære først. Så skal vi lage en god plan sammen med lederteamet og stake ut kursen. Veldig mye er allerede gjort, sier han.

Operativ kjennskap

Fra stillingen i FOH tar han med seg kjennskap til det operative, noe han har jobbet med hver dag.

MILITÆR SJEF: Til forskjell fra Petter Jansen, er Lars Christian Aamodt en militær sjef i FLO.

– Jeg kjenner godt det operative planverket, og jeg vet hvordan de operative planleggerne tenker. Og det er en viktig inngangsverdi for at vi bedre skal forstå hvilken logistikk som må være på plass for å understøtte det operative behovet. Det er derfor vi er her. Vi skal understøtte den operative virksomheten hver dag.

Les også: Avtaler på klær og utstyr til norske soldater er gått ut på dato

– Videre modernisering, tilpasse en skiftende verden, og følge med på den kontinuerlige utviklingen blir viktig for FLO fremover. Ta i bruk ny moderne teknologi og modernisere ytterligere, det blir litt av nøkkelen, sier Aamodt.

Fornøyd

Jansen selv er fornøyd med resultatene han har nådd som direktør i FLO. Han mener det aller viktigste organisasjonen har fått til, er å få til et unikt samspill mellom industrien og Forsvaret.

TAKKET AV: Forsvarssjef general Eirik Kristoffersen takket av Petter Jansen og satt inn Lars Christian Aamodt som sjef for FLO.

Ellers har han jobbet mot konkrete mål, som han mener er like viktig å for FLO å jobbe videre mot fremover.

– Det ene var å modernisere logistikken ved å bruke næringslivet i tillegg til vår egen organisasjon. Det andre var å ta ut gevinster som en konsekvens av dette, uten å nedbemanne egen struktur. Og det har vi gjort. Vi har tatt ut to milliarder kroner i kostnadskutt, noe som er ganske imponerende i perioden.

Les også: Dette har Forsvaret brukt nærmere 200 millioner kroner på

– Det siste forholdet er at vi har evnet å gi forsvarssjefen er veldig sterk operativ evne med kort innsatstid. Det er de viktigste produktene vi har fått til, sier Jansen.

Militær sjef

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Til forskjell fra Jansen, er Aamodt en militær sjef. Selv tror Aamodt at et skifte fra sivil leder til militær passer seg.

– Det kan hende at lederskapet blir litt mer preget av min militære bakgrunn. Men det taktskifte tror jeg er veldig fint her og nå. Også har Petter gjort en kjempejobb. Det strategiske utgangspunktet er et veldig godt utgangspunkt å starte med, sier Aamodt.

Jansen selv går tilbake til det sivile næringslivet til høsten. Frem til det skal han og Aamodt ha en overlappingsperiode. I næringslivet skal Jansen jobbe med investeringer og digitalisering av kraftbransjen.

Powered by Labrador CMS