Nyheter

MINISTER-BESØK:Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen møter soldater under besøket ved Garnisonen i Porsanger.

Regjeringen vil bruke 451 millioner på Garnisonen i Porsanger

Regjeringen legger opp til en økt satsing på Finnmark Landforsvar. I neste års statsbudsjett foreslår regjeringen å bruke 451 millioner til bygg og anlegg ved Garnisonen i Porsanger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen har den siste tiden vært på tur i vår nordligste landsdel. Under et besøk til Garnisonen i Porsanger kunne han love friske midler til videre oppbygging.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

For i statsbudsjettet for 2022 foreslår regjeringen å bevilge 451 millioner kroner til garnisonen som ligger i nærheten av Lakselv i Finnmark. Nøyaktig en måned etter Stortingsvalget, 13 oktober, legger den sittende regjeringen fram forslaget til neste års statsbudsjett.

Pengene skal brukes til å etablere fasiliteter som:

  • Bolig, forlegning og sykestue
  • Kontor og administrasjon
  • Renseanlegg
  • Infrastrukttur som skyte- og øvingsfelt
  • Beskyttelse og sikring
  • Materiellrelatert eiendom, bygg og anlegg

– Vi bygger en ny mekanisert bataljon og i den forbindelse setter vi av midler, blant annet til forlegninger, modernisering av renseanlegget og infrastruktur som skyte- og øvingsanlegg. Det er mange som har stått på for å etablert bataljonen. Da er veldig greit å fortelle at neste år kommer midlene de har ventet på for å få realisert en del prosjekter, sier Bakke-Jensen til Forsvarets forum.

Han sitter i bilen på vei til Hammerfest etter å ha besøkt Garnisonene i Sør-Vanger og Porsanger som er underlagt Finnmark Landforsvar.

– Vi får et militær fotavtrykk sånn at også finnmarkingene kjenner igjen frasene om at vi skal forsvare Norge fra russergrensa og sørover, inkludert havområdene.

– Hva tenker du om muligheten for at forslaget om pengebruken går gjennom i Stortinget?

– Akkurat det er jeg helt trygg på. Jeg skulle likt å sett det politiske partiet som mener at vi ikke skal være tilstede militært i Finnmark. Det er jeg helt sikker på at kommer til å gå gjennom, sier Bakke-Jensen.

Garnisonen skal blant annet huse Porsanger bataljon som er under oppbygging.

Bataljonen ble etablerert 1. mai 2020 med Ronny Brattli som bataljonssjef. Den første stridsgruppen i Porsanger bataljon, Kavalerieskadron 2, sto klar i januar 2019. Den komplette bataljonen vil være fullt oppsatt senest i 2025 og vil da bestå av rundt 400 soldater.

Powered by Labrador CMS