Nyheter

VALG: Tirsdag kan Finland komme et steg nærmere medlemskap i Nato. Bildet er tatt i forbindelse med finske soldaters deltakelse i øvelsen Cold Response 2022.

Finland stemmer over Nato-lovforslag

Den finske riksdagen skal i dag stemme over lovgivning som trengs for at landet kan bli med i Nato. For at det skal skje, må forsamlingen være enstemmig.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ny avstemming blir holdt onsdag dersom noen av de folkevalgte foreslår å forkaste lovforslaget.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Etter at Riksdagen har vedtatt å godkjenne finsk Nato-medlemskap, må også president Sauli Niinistö undertegne vedtaket. Han har sagt at dette haster.

Niinistös signatur betyr at Finland, som har den lengste grensen til Russland i Europa, blir medlem av Nato så snart Tyrkia og Ungarn ratifiserer Finlands tiltredelsesprotokoll.

Samme dag som finske riksdagen stemmer over Nato-lovforslag, kommer forsvarsalliansens leder Jens Stoltenberg på besøk. Han skal møte statsminister Sanna Marin og president Niinistö.

Les også: – Sikkerhetsituasjonen er den mest alvorlige siden starten på 1980-tallet, sa Sveriges etterretningssjef forrige uke.

Powered by Labrador CMS