Nyheter

MINER: Et skilt som varsler om fare for miner ligger i veikanten ved byen Lypivka i utkanten av Kyiv. Det ligger igjen miner over store områder som følge av den russiske invasjonen.

Ytterligere tre finske mineplog-panservogner til Ukraina

Dermed dobler Finland antall vogner de sender til Ukraina, går det frem av en ny pakke som ble lansert torsdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Pakken er verdt 161 millioner euro, om lag 1,8 milliarder kroner, og omfatter også tunge våpen og ammunisjon i tillegg til de tre mineplog-panservognene, opplyste forsvarsminister Antti Kaikkonen torsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi vil fortsette å støtte Ukraina i å slå tilbake Russlands brutale invasjon, sa Kaikkonen.

Finland har dermed gitt totalt seks såkalte gjennombryterpanservogner eller mineplog-panservogner til ukrainerne. Vognene er basert på stridsvognen Leopard 2, men mangler kanontårn og brukes til å rydde miner.

Denne pakken er den fjortende støttepakken som Finland har gitt til Ukraina siden den russiske invasjonen i februar i fjor. Det samlede beløpet er på 910 millioner euro, tilsvarende om lag ti milliarder kroner.

Rettelse: I denne saken stod det først at det er stridsvogner Finland sender til Ukraina. Det stemmer ikke. Det er gjennomgående i saken rettet til at det dreier seg om mineplog-panservogner. Endringen er gjort 24.3.2023, klokken 15.26.

Powered by Labrador CMS