Nytt om navn

NY JOBB: Gaute Aune Aurdal går fra sokneprest og distriktsprest til å bli sjefsprest.

Heimevernet har
fått ny sjefsprest

Den 1. mars tok Gaute Aune Aurdal over som sjefsprest i Heimevernet etter Knut Holm.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Gaute Aune Aurdal har tatt over stillingen som sjefsprest i Heimevernet. Aurdal trådte inn i stillingen 1. mars.

De siste syv årene har Aurdal vært tilknyttet Trøndelag heimevernsdistrikt HV-12 som distriktsprest, samtidig som han har jobbet som sivil sokneprest i Stiklestad kirke.

Nå flytter han sørover og går inn i en fulltidsstilling i Heimevernet.

Sjefspresten inngår i Heimevernsstaben (HVST) og har kontor på Terningmoen. Stillingen innebærer blant annet ansvar for planlegging, ledelse og oppfølging av tros- og livssynstjenesten i Heimevernet.

Forsvarets feltprester har også ansvar for å undervise i etikk, samt gi råd i religiøse, etiske og moralske spørsmål. Sjefspresten fungerer som rådgiver opp mot HVST.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

– Det har vært en glede å komme inn i HVST og det gode arbeidsmiljøet og jeg ser frem til å bidra i tiden fremover, sier Aurdal til Forsvarets forum.

– I tillegg til stabsarbeidet blir det viktig å følge opp distriktsprestene. Vi jobber kontinuerlig med å utvikle etikkprogrammet, og i tiden fremover vil dette bli et satsningsområde, forklarer Aurdal.

– Spesialavhandlingen (tilsvarer masteravhandling, journ. anm) min handlet om menneskesyn, og nå som vi jobber mye med kultur i Forsvaret vil denne bakgrunnen komme godt med.

Les også: – Alle kriger går over og vi kan gjenopprette avtalene, sier sokneprest i Sør-Varanger menighet Øystein Solberg Mathisen.

Powered by Labrador CMS