Nyheter

F-35: 200 grunneierne ved Ørland flystasjon mener at eiendommene har tapt seg i verdi på grunn av flystøy fra F-35.

Forsvarsdepartementet anker dom om flystøy

Anken leveres innen fristen mandag 18. september. Staten mener derimot at eiendommene har økt i verdi etter at Norges hovedkampflybase ble etablert.

Publisert Sist oppdatert

Forsvarsdepartementet anker dommen fra Trøndelag tingrett der grunneiere ved Ørland flystasjon ble tilkjent millionerstatning for støy fra den nye kampflybasen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det bekrefter advokat Håvard H. Holdø i Regjeringsadvokaten i en tekstmelding til Fosna-Folket tirsdag. Anken leveres innen fristen mandag 18. september.

Det skjer etter at dommen falt 10. juli i år. Tingretten tilkjente åtte av 16 naboer til Ørland flystasjon erstatning for verditap på sine eiendommer som følge av den nye kampflybasen.

Disse eiendommene er en slags prøvesak for å finne erstatningsnivået for de andre over 200 saksøkerne rundt kampflybasen. De 200 grunneierne ved Ørland flystasjon mener at tapet i verdi kommer av at støyen fra F-35-kampfly er mye verre enn den fra F-16-kampfly.

Staten mener derimot at eiendommene har økt i verdi etter etableringen av Norges hovedkampflybase.

Powered by Labrador CMS