Nyheter

LASER: Et norsk F-35 fly under øvelse med allierte utenfor Helgelandskysten. De neste par ukene vil F-35 på Ørland bruke laser i forbindelse med øvelse.
LASER: Et norsk F-35 fly under øvelse med allierte utenfor Helgelandskysten. De neste par ukene vil F-35 på Ørland bruke laser i forbindelse med øvelse.

Forsvaret advarer mot laser fra F-35

De to neste ukene vil jagerfly rundt Ørland flystasjon bruke laser i forbindelse med øving. Laseren kan være skadelig for øynene.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I perioden 7-18. februar kommer Forsvarets F-35 jagerfly til å benytte seg av laser i forbindelse med øving på Tarva skytefelt utenfor Ørland.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det skriver Forsvaret i en pressemelding. I pressemeldingen advares publikum mot å se mot flyene med forstørrende optikk, da laseren kan være skadelig mot øynene.

Les også: Forrige uke fikk F-35 sin QRA-debut.

– Laseren fra F-35 vil bli brukt til å belyse aktuelle mål. Dette er en del av den årlige treningen jagerflygere skal igjennom. Publikum gjøres oppmerksom på å ikke se på F-35 med forstørrende optikk, da det kan være skadelig.

I den samme perioden vil det også foregå mørkeflyvning i samme område.

Norge har så langt mottatt 34 kampfly av typen F-35. Ti av de norske flyene er i USA, hvor de brukes i utdanningen av norske flyvere. Les mer om Norges F-35 her!

Powered by Labrador CMS