Nyheter

BOIKOTT: Frankrikes finansminister Bruno Le Maire kaller EUs nye sanksjoner «historiske».

EU og Japan vedtar nye sanksjoner mot Russland

En fjerde runde med sanksjoner er vedtatt av EUs finansministre, rettet mot militærindustrien, stålindustrien og energisektoren.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I tillegg innfører EU også et forbud mot å eksportere luksusvarer som dyre biler og smykker fra EU for å ramme den russiske eliten, og utvider kretsen med oligarker som omfattes av tidligere sanksjoner.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Straffetoll

EU og Verdens handelsorganisasjon (WTO) er også enige om at russiske varer ikke lenger skal ha de samme fordelene som Russland hittil har nytt godt av i WTO-samarbeidet. Det kan åpne for straffetoll på russiske varer og sidestille landet med Nord-Korea og Iran i verdenshandelen.

– Jeg kan bekrefte det president Emmanuel Macron sa i forrige uke, alle muligheter er fortsatt på bordet, sa Frankrikes finansminister Bruno Le Maire til CNN.

Han kalte sanksjonspakken en «historisk avgjørelse.»

Oligarker

Også Japan vedtok tirsdag nye sanksjoner mot Russland. 17 nye russiske statsborgere – stort sett politikere, oligarker og deres slektninger – har fått frosset sine eiendeler i Japan. Totalt er det nå 61 russere som har fått eiendelene sine frosset i Japan.

Fra før har landet innført sanksjoner mot den russiske sentralbanken og sju private banker, samt innført eksportforbud for en mengde teknologiutstyr.

Powered by Labrador CMS