Nytt om navn

STAVANGER: Ronny Kristoffersen i 2020 da han var sjef ved KNM Harald Haarfagre
STAVANGER: Ronny Kristoffersen i 2020 da han var sjef ved KNM Harald Haarfagre

Ny flaggkommandør i Sjøforsvaret

Ronny Helmersen Kristoffersen har bakgrunn fra Afghanistan og Madla.

Publisert Sist oppdatert

Kommandør Ronny Helmersen Kristoffersen er utnevnt til flaggkommandør i Sjøforsvaret, og beordring i stilling som sjef for situasjons- og operasjonssenteret i Etterretningstjenesten, ble det bestemt i statsråd fredag.

Harstadværingen har tidligere vært sjef for Kystjegerkommandoen. Senere ble han sjef på KNM Harald Haarfagre. I fjor høst startet han i sin nye stilling i Etterretningstjenesten ved Lutvann i Oslo.

I et intervju med Harstad Tidende i 2017 fortalte Kristoffersen om sin fortid med oppdrag i Afghanistan. I 2007 ble laget hans utsatt for et bakholdsangrep da de skulle beskytte en landsby.

Han var da orlogskaptein og offiser i Provincial Reconstruction Team 9 i Afghanistan.

«Kristoffersen ble skutt i skuldra på streifvakt, men selv om han var skadet beholdt han roen, klarte å svare med ild, og fikk vekket laget sitt», skriver Harstad Tidende.

Da han mottok krigsmedaljen i 2015, skrev Forsvaret i en pressemelding om hendelsen i 2007: «Ronny Kristoffersen synte leiarskap og personleg vågemot, og avdelinga hadde ingen tap takka vere snarrådigskapen til Kristoffersen.»

Powered by Labrador CMS