Nytt om navn

STAVANGER: Ronny Kristoffersen i 2020 da han var sjef ved KNM Harald Haarfagre

Ny flaggkommandør i Sjøforsvaret

Ronny Helmersen Kristoffersen har bakgrunn fra Afghanistan og Madla.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Kommandør Ronny Helmersen Kristoffersen er utnevnt til flaggkommandør i Sjøforsvaret, og beordring i stilling som sjef for situasjons- og operasjonssenteret i Etterretningstjenesten, ble det bestemt i statsråd fredag.

Harstadværingen har tidligere vært sjef for Kystjegerkommandoen. Senere ble han sjef på KNM Harald Haarfagre. I fjor høst startet han i sin nye stilling i Etterretningstjenesten ved Lutvann i Oslo.

I et intervju med Harstad Tidende i 2017 fortalte Kristoffersen om sin fortid med oppdrag i Afghanistan. I 2007 ble laget hans utsatt for et bakholdsangrep da de skulle beskytte en landsby.

Han var da orlogskaptein og offiser i Provincial Reconstruction Team 9 i Afghanistan.

«Kristoffersen ble skutt i skuldra på streifvakt, men selv om han var skadet beholdt han roen, klarte å svare med ild, og fikk vekket laget sitt», skriver Harstad Tidende.

Da han mottok krigsmedaljen i 2015, skrev Forsvaret i en pressemelding om hendelsen i 2007: «Ronny Kristoffersen synte leiarskap og personleg vågemot, og avdelinga hadde ingen tap takka vere snarrådigskapen til Kristoffersen.»

Powered by Labrador CMS