Nyheter

SAMARBEID: Politiet og Forsvaret skal samarbeide om fremmed etterretning. Her er soldater fra Etterretningsbataljonen under leirskred i Ask.
SAMARBEID: Politiet og Forsvaret skal samarbeide om fremmed etterretning. Her er soldater fra Etterretningsbataljonen under leirskred i Ask.

Politiet og Forsvaret skal samarbeide om etterretning

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og Forsvarets etterretningstjeneste skal heretter samarbeide også om etterretning i utlandet, skriver VG.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiets sikkerhetstjeneste driver innenlandsetterretning, mens Etterretningstjenesten driver utenlandsetterretning. Flere og flere av sakene treffer begges samfunnsoppdrag, og nå skal de samarbeide også om såkalt fremmed etterretning, skriver avisen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Afghanere ser etter gull på okkupasjonens søppelfylling

Det er spesielt økningen i cyber-angrep og at trusselbildet har utviklet seg i takt med den rivende teknologiske utviklingen som aktualiserer samarbeidet.

– Vi ser at truslene mot statssikkerheten og samfunnssikkerheten i mye større grad glir over i hverandre. Teknologien gjør at truslene kommer på andre måter, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H).

De hemmelige tjenestene har siden 2013 samarbeidet i det de har kalt Felles kontraterrorsenter, som ligger i Nydalen. Nå utvides senteret til også å inkludere etterretning og skifter derfor navn til Felles etterretning- og kontraterrorsenter (FEKTS).

Justisminister Monica Mæland (H) er glad for at samarbeidet tjenestene imellom styrkes. Hun sier at det blir en mer helhetlig tilnærming til trusler og trusselaktører, som vil styrke det eksisterende kontraterrorsamarbeidet.

Les også: Kjønnssykdommer topper sykdomsstatistikk i Forsvaret

Powered by Labrador CMS