Nyheter

MIDLERTIDIG SJEF: Lars Christian Aamodt tok over som midlertidig sjef for Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), etter at Sofie Nystrøm gikk av da det kom fram at etaten hadde tatt opp et ulovlig lån på 200 millioner kroner.

Flere forsvarsprofiler vil overta jobben hans

26 personer har søkt på jobben som direktør i Nasjonal sikkerhetsmyndighet. 

Publisert Sist oppdatert

Flere profilerte ledere fra norsk forsvar og etterretning står på søkerlisten til den ledige stillingen som direktør for Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM).

Sofie Nystrøm gikk av som NSM-direktør i desember da det ble kjent at etaten hadde tatt opp et ulovlig privat lån på 200 millioner kroner.

Lars Christian Aamodt har siden tatt over som midlertidig sjef, men han er ikke blant dem som har søkt på stillingen, skriver Altinget, som har fått innsyn i søkerlisten.

Det har derimot Hanne Blomberg, som er seksjonsleder på kontraetterretningsavdelingen i PST, og Håkon Bergsjø, som er avdelingsdirektør i Forsvarsdepartementet, gjort. Sistnevnte har også vært avdelingsdirektør i NSM i flere år tidligere.

Avdelingsdirektør og konstituert nestleder i Forsvarsdepartementet, Trond Viggo Bjerke, har også søkt på stillingen, skriver Altinget videre.

I utlysningsteksten står det spesifisert at den nye direktøren «må være god på å styre og utnytte ressursene best mulig». Den nye direktøren skal også «fremme en kultur preget av åpenhet, trygghet og læring».

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS