Nyheter

SKUDDPREMIE: Russiske soldater som sikrer seg en slik UGV, kan få seg en pen pengebonus fra en russisk tankesmie.

Utlover dusør for ubemannet kjøretøy

En russisk tankesmie har utlovet en sekssifret dusør til enhver soldat som klarer å ta beslag i dette ubemannede kjøretøyet i Ukraina. 

Publisert

Den Moskva-baserte tankesmien Center for Analysis of Strategies and Technologies (CAST) utlovet i 2022 en dusør på én million rubler til enhver militært ansatt som klarte å få tak i et THeMIS ubemannet kjøretøy. Det skriver Defense News. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Nå har direktøren for CAST Ruslan Pukhov sagt at dusøren heves til to millioner rubler, tilsvarende like over 227.000 kroner. 

Ifølge Pukhiv kommer den økte dusøren som følge av en uttalelse fra estisk etterretning, om at tankesmien har koblinger til russisk etterretning. 

THeMIS står for Tracked Hybrid Modular Infantry System og er et ubemannet kjøretøy (UGV) som  produseres av estiske Milrem Robotics. For at finneren skal få dusøren, må UGV-en være «relativt intakt». 

Ifølge Milrem Robotics er det i dag 15 slike UGV-er i bruk av ukrainske styrker. Kjøretøyene brukes blant annet til minerydding og logistikk-oppdrag. 

Gert Hankewitz, kommunikasjonsdirektør i Milrem Robotics, skriver følgende på sin LinkedIn-konto om dusøren: 

– Det ser ut til at jeg ikke trenger å dra på jobb denne uken, ettersom CAST har doblet dusøren sin for å få tak en THeMIS UGV i Ukraina til to millioner rubler, og med det gjør markedsføringsjobben for meg. 

Powered by Labrador CMS