Nyheter

FLYGENDE VINGE: Anka-3 er formet som en flygende vinge, for å være mindre synlig på radar.
FLYGENDE VINGE: Anka-3 er formet som en flygende vinge, for å være mindre synlig på radar.

Ny tyrkisk angrepsdrone

Turkish Aerospace Industries har avduket en ny drone med stealth-egenskaper.

Publisert

Tyrkias droneproduksjon ble verdenskjent etter Russlands fullskala invasjon av Ukraina i februar i fjor. Dronen Bayraktar TB2 ble brukt til både rekognosering i forkant av invasjonen og å skyte ned mål på bakken etter at invasjonen var i gang.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Baykar, produsenten av TB2, er ikke den eneste dronemakeren i Tyrkia. Nylig offentliggjorde Turkish Aerospace Industries (TAI) sitt nyeste fartøy, den flyvende vingen Anka-3. Fasongen skal gjøre den mindre synlig for radar.

– Den nye ubemannede flymaskinen vil få samme fly. og kontrollmekanisme som andre Anka-droner. Den første prototypen ble ferdig i januar 2023, og bakketester er i gang. Motoren vil bli startet i april 2023, for å teste taxingen. Jomruturen er planlagt senere samme måned, skriver TAI i en pressemelding, ifølge Defense News.

Dronen kan ta av med en last på 1,2 tonn og kan fly i ti timer i 9000 meters høyde, og kan nå høyder på 12.000 meter. Toppfarten er på 800 kilometer i timen.

Powered by Labrador CMS