Nyheter:

Amerikanske soldater ved Ain al-Assad-basen i Anbar-provinsen i Irak. Bildet er tatt etter at basen ble angrepet med raketter i januar i år.

USA reduserer til 3000 soldater i Irak

Det vil bli igjen en styrke for å bekjempe terrorisme, men USAs president Donald Trump tar nok et skritt i retning målet om å redusere antall soldater i utlandet.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Kuttet som nå gjøres i antall soldater i Irak, er nesten en halvering av dagens nivå, skriver The New York Times. I dag har USA omtrent 5200 soldater i Irak.

– Dette reduserte fotavtrykket gir oss mulighet til å fortsette rådgivning og støtte til våre irakiske partnere for å fjerne de siste delene av ISIS i Irak og sørge for et vedvarende nederlag, sa general Kenneth F. McKenzie Jr. som er sjef for sentralkommandoen fra Irak onsdag.

Han opplyser at det er forbedringer i den irakiske militære kampanjen mot ekstremistgruppen IS som gjør at det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon har kunnet gjøre kuttene.

Trump har arbeidet for å hente hjem soldater som tjenestegjør i ulike internasjonale operasjoner.

– Vi henter dem hjem fra Syria. Vi henter dem hjem fra Irak. Disse endeløse krigene, de stanser aldri, sa presidenten til Fox i august.

Kilder amerikanske og irakiske miljøer som kjemper mot terrorisme sier til avisen at ekstremistgruppen fortsatt er i stand til å føre en kamp i Irak som er lav-teknologisk-, lavkost- og i stor grad ført fra perifere områder.

Powered by Labrador CMS