Nyheter

GRENSEKONTROLL: Soldater fra det danske forsvaret støtter politiet ved grensen til Tyskland. Bildet er fra arkivet 2019.

Danmarks forsvar returnerer til grensekontroll

Det danske forsvaret har i fire uker hjulpet til med vaksineringen, nå vender de tilbake til grensekontrollen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag 10. januar vendte soldatene tilbake til sin post på grensen mellom Danmark og Tyskland, melder Forsvarskommandoen. Forsvaret har siden midten av desember 2021 hjulpet til på teststasjoner og vaksinesentre.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Forsvarskommandoen meldte den 14. desember i fjor at de 250 soldatene, som til vanlig står på grenseovergangen skulle settes inn som økt støtte til regionene under pandemien. Dette ville føre til at politiet ved grensen, måtte overta vakt- og grenseoppgaver.

Det danske forsvaret hadde satt inn omtrent 400 personer fra blant annet «Beredskapstyrelsen» og «Hjemmeværnet», til å bistå med håndteringen av covid-19. Som følge av at bistanden fra forsvaret ble avsluttet på søndag, kan soldatene igjen bistå det danske politiet med grensekontroll.

Powered by Labrador CMS