Nyheter

FREGATT: Soldater fra den danske fregatten «Esbern Snare» har havnet i skuddveksling med antatte pirater utenfor Nigeria. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Antatte pirater drept i kamp med dansker i Guineabukta

Fire mennesker ble drept da danske soldater forsøkte å avverge et piratangrep utenfor kysten av Nigeria.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Soldatene befant seg på fregatten Esbern Snare, som patruljerer området. En gruppe soldater rykket onsdag ut i en mindre båt for å sjekke en båt som hadde vakt mistenksomhet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

En skuddveksling oppsto, og fire antatte pirater ble drept. Ingen dansker kom til skade. Fire antatte pirater ble pågrepet, og én av dem er alvorlig såret.

Torsdag ble de overlevende varetektsfengslet in absentia i Københavns Byret. Selv befinner de seg på den danske fregatten.

Hendelsesforløpet ble beskrevet av påtalemyndigheten under fengslingsmøtet. De antatte piratene skal ha hatt kurs rett mot flere handelsskip da de ble stanset.

Les mer: Dansk fregatt på oppdrag mot pirater

Soldatene forsøkte å komme på skuddhold for å skyte i stykker motoren på den lokale båten. De skjøt også varselskudd, ifølge det danske forsvaret.

Dermed ble de selv beskutt – før de besvarte ilden. «Fire av piratene avgikk ved døden», står det i forsvarets pressemelding. Om bord i båten ble det funnet automatvåpen av typen AK-47, strips og en kraftig boltesaks.

Danmarks statsminister Mette Frederiksen roser soldatene og sier de trolig har avverget et angrep på sivile handelsskip.

Powered by Labrador CMS