Nyheter

VIL BIDRA: Moderaternes partileder Lars Løkke Rasmussen ønsker å sikre at russiske ledere straffeforfølges.

Danmark skal se på muligheten for å rettsforfølge russiske ledere

Danmark slutter seg til en kjernegruppe av land som skal se på muligheten for å rettsforfølge russiske ledere involvert i invasjonen av Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Når vi er vitne til slike forbrytelser, stiller det krav om handling. Det er også et spørsmål om ansvaret vi har for den internasjonale rettsorden og staters suverenitet, sier utenriksminister Lars Løkke Rasmussen i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det er Ukraina som inviterer land til å være med i kjernegruppen, og fra før har blant annet Storbritannia sluttet seg til. Rasmussen sier den danske regjeringen nå har takket ja til invitasjonen.

– Her kan vi bidra med vår juridiske ekspertise og sikre at russiske ledere stilles til ansvar for Russlands aggresjon, sier han.

Den internasjonale straffedomstolen (ICC) har i henhold til dagens regler ikke mulighet til å straffeforfølge Russlands øverste ledere for angrepskrigen mot Ukraina.

Les også: På høy tid å bestille nye stridsvogner, mener tidligere forsvarssjef.

Powered by Labrador CMS