Nyheter

CYBER: Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt har også blitt truet av den angivelig russiske hackergruppen som har sagt at de står bak dataangrep mot norske virksomheter.

Huitfeldt fordømmer russiske dataangrep

Utenriksdepartementet fordømmer de russiske dataangrepene som har rammet norske virksomheter i sommer, opplyser utenriksminister Anniken Huitfeldt.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Digitale angrep har i sommer rammet virksomheter i Norge og nærstående land. En kriminell russisk gruppering har påtatt seg ansvaret. Sammen med likesinnede land fordømmer vi disse angrepene. Stater har et ansvar for å ikke tillate slik aktivitet innenfor sine grenser, skriver Huitfeldt på Twitter.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

29. juni ble en rekke offentlige norske nettsteder utsatt for massive dataangrep. Arbeidstilsynet, BankID og Altinn, NRK og Schibsted var blant dem som ble rammet.

Den russiske hackergruppa Killnet har sagt at de står bak. Det dreide seg om et DDoS-angrep, på norsk kalt tjenestenektangrep, som er forsøk på å ta ned nettjenester ved å overøse serverne med ekstremt store mengder dataforespørsler over tid.

På meldingstjenesten Telegram kom gruppen med også med trusler mot Jens Stoltenberg og Anniken Huitfeldt.

Powered by Labrador CMS