Nyheter

STYRTET: Den 18. mars 2022 styrtet et militærfly av typen V-22B Osprey i Gråtådalen i Beiarn kommune i Nordland. Ulykken skjedde i forbindelse med Nato-øvelsen Cold Response. Fire amerikanske soldater omkom i ulykken, disse er identifisert som Jacob Moore, James W. Speedy, Ross A. Reynolds og Matthew J. Tomkiewicz. Vraket ligger i en bratt skogkledd side. Bildene er tatt etter at politiet opphevet ferdselsforbudet i området søndag 3. april.

Osprey-ulykken under Cold Response: Piloten gjorde feil

Fem måneder etter flyulykken i Beiarn i Nordland der fire personer mistet livet, har USAs forsvar konkludert med at feil gjort av piloten var årsaken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Etterforskningen har konkludert med at årsaken til flyulykken var pilotfeil, skriver US Marines i en pressemelding søndag ettermiddag, ifølge NRK.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Flyet styrtet i Beiarn i Nordland fredag 18. mars da det var på et treningsoppdrag som del av Nato-øvelsen Cold Response. Flyet lettet fra Bodø og skulle gjennomføre en treningsflygning, før retur til Bodø.

Pilotens handlinger under flygingen, eller mangel på handlinger, var den direkte årsaken til ulykken, heter det i rapporten. Det skrives også at det ikke er kjent hvem av de fire om bord i flyet som var pilot.

Det er det amerikanske forsvaret som har ledet etterforskningen etter ulykken. En represenant fra det norske forsvaret har også deltatt i etterforskningen.

I tillegg til pilotfeil har de undersøkt flere andre faktorer som årsak til ulykken, blant annet værforhold, prosedyrer for flyging i lav høyde, feil knyttet til vedlikehold og registrering av denne og erfaring med å fly i fjellandskap.

– Det er konkludert med at ingen av de fem faktorene var direkte eller medvirkende årsak til ulykken, heter det i rapporten.

Flyet var av typen V-22 Osprey.

Powered by Labrador CMS