Nyheter

ØKONOMISKE RINGVIRKNINGER: Forsvarsminister Bjørn Arild Gram ser positivt på at lokalsamfunnet får positive ringvirkninger for økonomien. Bildet ble tatt 21. juni.

Forsvaret skaper økonomiske ringvirkninger for over 43 milliarder kroner

Det utgjør en økning på 3 milliarder kroner fra 2020.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2021 fikk forsvarssektoren tildelt omtrent 68,9 milliarder kroner fra statsbudsjettet. Ut fra dette skapes det positive økonomiske ringvirkninger i Norge.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det skriver regjeringen i en pressemelding 25. juli.

Den økonomiske effekten av tilstedeværelse og aktivitet i 2021, altså varer og tjenester som Forsvarets virksomheter og deres ansatte kjøper, er estimert til 43,3 milliarder kroner. Det er en økning på 3 milliarder kroner, sammenlignet med den økonomiske effekten i 2020.

Vestlandet er den landsdelen med den største økningen fra året før.

Les også: 69 milliarder kroner til Forsvaret i statsbudsjettet

Fylkene der de økonomiske ringvirkningene til forsvarssektoren var størst i 2021 er:

  • Oslo
  • Viken
  • Vestland
  • Troms og Finmark
  • Nordland
  • Møre og Romsdal

– Forsvarssektoren er en stor statlig arbeidsplass, med mye ulik aktivitet rundt om i landet. Dette bidrar til å skape sikkerhet for staten, befolkningen og samfunnet. Det er bra at dette og gir positive ringvirkninger for økonomien i lokalsamfunn, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram i pressemeldingen.

Les også: Regjeringen venter varig økning av forsvarsutgifter

Powered by Labrador CMS