Nyheter

GARDEN: Fjerde gardekomapni under lueløp.
GARDEN: Fjerde gardekomapni under lueløp.

Regjeringen vil øke forsvarsbudsjettet med 59,1 millioner

I tillegg foreslår de 40 millioner ekstra kroner til Heimevernet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag legger Regjeringen frem sitt «tilleggsnummer» til statsbudsjettet for 2022. Det er den sittende regjeringens forslag til endringer på statsbudsjettet som den forrige regjeringen, altså Solberg-regjeringen, la frem da de gikk av.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Støre-regjeringen foreslår en samlet økning på 59,1 millioner kroner til forsvarsbudsjettet.

50 millioner skal gå til å bedre soldaters boforhold, om Regjeringen får det slik de vil. Både ansatte, vernepliktige og tillitsvalgte i Forsvaret har slått alarm om dårlige boforhold.

– Vi øker HVs driftsramme med 40 millioner slik at avdelingene kan opprettholde omfanget og kvaliteten på treningen og øvingen, og at de har nødvendig utstyr og ammunisjon, sier forsvarsminister Odd Roger Enoksen til Regjeringens egne nettsider.

De førti ekstra millionene til Heimevernet er ikke en del av den totale økningen, men foreslås omdisponert fra «ikke-forpliktede midler til norske styrker i utlandet», grunnet avslutningen norsk militært engasjement i Afghanistan.

Støre-regjeringen foreslår også å kutte kraftig i statlig kjøp av konsulenttjenester. De foreslår et totalt kutt på 40 millioner kroner. Av disse vil 5,9 millioner kroner treffe Forsvarets forskningsinstitutt, Forsvaret og Forsvarsmateriell.

Powered by Labrador CMS