Nyheter:

NATO-MØTE: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) deltar på det samme møte i forsvarsalliansen som Antony Blinken.

Blinken reiser til Nato-møte i Brussel

USAs utenriksminister Antony Blinken reiser neste uke til Brussel for å delta på Nato-møte. Der er også utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H).

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Blinken skal også møte et knippe EU-topper og Belgias utenriksminister Wilmès mens han er i byen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Møtene i Brussel bekrefter USAs forpliktelse overfor våre allierte og europeiske partnere om vår felles agenda, sa talsperson Ned Price i det amerikanske utenriksdepartementet fredag.

Blinken og USAs forsvarsminister Lloyd Austin var tidligere denne uken på besøk i Japan og Sør-Korea. Dette var første gang ministre fra Joe Bidens regjering var på utenlandsreise. Pandemien har lagt en kraftig demper på reisevirksomheten til myndighetspersoner både i USA og mange andre land.

Fredag deltar Blinken også på høynivåmøter med Kinas utenriksminister i Alaska.

På dagsordenen på neste ukes Nato-møte er blant annet alliansens bekymring for Kina og Russland, klimaendringer, cybersikkerhet, terror og energisikkerhet, sa Price.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) deltar på det samme møte i forsvarsalliansen.

– Deltakelse på Natos utenriksministermøte er viktig for å ivareta norske utenrikspolitiske interesser. Blant temaene er Afghanistan, Russland og arbeidet med Nato 2030, opplyser Utenriksdepartementet.

Les også: Norsk politiker hedres av ukrainsk utbryterrepublikk

Powered by Labrador CMS