Nytt om navn

HEDRET PÅ FRANSK: Pål Berglund er tidligere forsvarsattaché til Frankrike. Nå har han fått tildelt en fransk utmerkelse. Her fotografert i forbindelse med øvelse Arctic Bolt 2022.

Sjefen for Brigade Nord fikk fransk medalje

Pål Berglund ble forrige uke tildelt den franske fortjenstmedaljen L'ordre national du Mérite.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Sjefen for Brigade Nord er tildelt den franske fortjenstmedaljen. Det skriver Hæren på sin Facebook-side.

Medaljen kalles «L'ordre national du mérite» og ble innstiftet av Frankrikes daværende president Charles de Gaulle i 1963. Det er den nest høyeste blant franske utmerkelser, etter Æreslegionen.

Tidligere har blant andre dronning Sonja, tidligere forsvarssjef Sigurd Frisvold, brigader Anne Rydning og flaggkommandør Solveig Krey fått medaljen.

Berglund ble sjef i Brigade nord i 2020, da hans forgjenger Lars Lervik tok over som sjef for Hæren. Berglund har tatt deler av sin militære utdanning ved École de Guerre i Paris og han har vært forsvarsattaché til Frankrike.

Les også: Brigadesjef Pål Eirik Berglund mener stridsvognen er en vesentlig kampkraft og at Forsvaret vil være svekket uten.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Powered by Labrador CMS